INFOR-matie-MAZOUT

Over verwarmen met stookolie werd de laatste maanden veel gezegd en de berichtgeving was vaak verwarrend. Tijd om duidelijkheid te scheppen!

Lees meer

Mazout & zon: een combinatie waar toekomst in zit!

De overheid wil evolueren naar koolstofarmere energie. Daarom zullen we in de toekomst meer en meer hybride verwarmingsinstallaties zien. Bij Informazout zijn we ervan overtuigd dat stookolie de perfecte brandstof is om deel uit te maken van zo’n hybride installatie.

Lees meer

Hetze tegen dieselmotor en stookolieketel mag stilaan ophouden!

In hun ijver het gebruik van fossiele brandstoffen – in hoofdzaak diesel en stookolie - te ontmoedigen, nemen tal van politici het niet zo nauw met de technologie neutrale aanpak waarop de sector aandringt. Hierdoor dreigen investeringen in milieuvriendelijke oplossingen voor verbrandingsmotoren en stookinstallaties drastisch te worden afgebouwd, waardoor heel wat energie- en C02-besparingspotentieel onaangeroerd blijft.

Lees meer


Vlaamse regering komt terug op beslissing: toch geen verbod op stookolieketels in 2021

De Vlaamse regering slikt haar verbod op de verkoop van stookolieketels vanaf 2021 al weer in. Dat kondigt het kabinet van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) vanavond aan. De voorbije dagen was massaal protest ontstaan van brandstofhandelaars en eigenaars van een mazouttank.

Lees meer

Verbod op verkoop mazoutketels.

Verbod op verkoop mazoutketels zal consument op torenhoge kosten jagen, duizenden jobs kosten en het milieu geenszins ten goede komen !

Lees meer

Hoe overstappen van arm naar rijk gas

In de loop van de komende twaalf jaar moeten 1,6 miljoen Belgische gezinnen overschakelen van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas. We leggen u uit waarom dat nodig is, wat dat voor u in de praktijk betekent en hoeveel het u zal kosten.

Lees meer


Betaal je mazout gespreid:

Het is goed voor je budget en je overzicht.

Lees meer

Wist je dat

Wist je dat laagzwavelige mazout met 50 ppm vandaag de norm is op de markt.

Lees meer

Is de aankoop van een slimme thermostaat jouw goede voornemen?

We wensen je veel stookplezier! Met of zonder intelligente thermostaat...

Lees meer


Vergeet je schoorsteen niet te laten vegen!

Indien je schoorsteen niet geveegd is, betaalt je verzekering bij brand waarschijnlijk niet terug!

Lees meer

Vriend van de thermostaat

Alles uit je verwarming halen en minder betalen? Dat is makkelijk! Word snel ‘vriend van de thermostaat’ en leer hier hoe je zuinig verwarmt zonder moeite.

Lees meer

Stookolieattest

Heb je als verkoper een stookolieattest nodig?

Lees meer


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!