Nieuws

Terug naar het overzicht

Bericht geplaatst op:
14 Jun 2016

Warmtepomp, zonnepanelen en zonneboiler: wat is een goede keuze?

Het is belangrijk te weten dat dit niet de eerste energiebesparende investeringen zijn die je moet uitvoeren.

Zorg eerst voor een goede dakisolatie, hoogrendementsbeglazing en een zuinige verwarmingsketel vooraleer je andere investeringen overweegt.  Onthoud ook, de goedkoopste energie is energie die je niet verbruikt!

De warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de natuur: grond, water of lucht. Deze warmte wordt van een lage naar een hogere temperatuur gebracht waardoor je die warmte kan gebruiken voor de centrale verwarming en het sanitair warm water. Een warmtepomp is milieuvriendelijk (ze haalt energie grotendeels uit de natuur), heeft een zeer laag verbruik, zorgt voor een groot comfort en je hebt geen schoorsteen nodig. Investeer je in een warmtepomp? Dan heb je misschien ook nog recht op een premie!

Zonnepanelen en zonneboiler

Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die nooit uitgeput geraakt en goedkoop is op langere termijn. Bovendien draagt ze bij aan de energie-onafhankelijkheid van ons allemaal.  Daarom zijn zonnepanelen zeker het overwegen waard. 

Er zijn twee soorten zonnepanelen: fotovoltaïsche, die licht omzetten in elektriciteit en thermische, die water opwarmen. Het eerste type zorgt voor het opwekken van elektriciteit. Je produceert je eigen stroom waardoor je energiekosten dalen. Deze zonnepanelen zijn goed voor het milieu, hebben een lange levensduur en vereisen weinig tot geen onderhoud.   Het tweede type zonnepanelen, de thermische, ken je vooral van de zonneboiler. Een zonneboiler produceert warm water met behulp van zonne-energie. De productie van warm water wordt dus volledig gratis en gebeurt in eigen beheer. Een zonneboiler is bijzonder milieuvriendelijk en weinig vervuilend.

Informeer je op voorhand!

Beslis zeker niet te snel want de aanleg van dergelijke investeringen vergt een grondige voorbereiding. Zijn de oriëntatie en hellingsgraad van je dak gunstig genoeg voor zonnepanelen? Weet je welke capaciteit je warmtepomp moet hebben? Deze vragen kan je stellen aan Forceville NV.

 

(bron : keerinfo, Keerbergen)

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!